ASOCIAȚIA ZILÉOS

În România


O asociație civilă non-profit supusă legislației românești

 Ziléos România

Ramona Dragoş: rdragos@zileos.org

Fondatorii

Doi francezi: Patrick și Béatrice François. Au peste 40 de ani de experiență în Biserică, lucrați full time, din care 35 de ani în pastorația tineretului. Au inițiat și dezvoltat, împreună cu persoanele de pe teren și cu tineri, proiecte prin care să vestească Evanghelia adolescenților, studenților sau tinerilor profesioniști, în mai multe regiuni ale lumii. Amândoi au recunoscut o chemare – confirmată de mai mulți responsabili din Biserică – pentru a fonda acest proiect nou, în serviciul tinerilor: Ziléos.

O recunoaștere canonică

Dieceza catolică de Créteil (Franța), a acordat asociației Zileos statutul canonic de Asociație privată a credincioșilor, de drept diecezan, având o deschidere ecumenică.

O asociație internațională

Ziléos este prezent în Canada, în Franța, în România, în Elveția și în Liban și în curând și în alte țări. Schimburile internaționale permit să fim în legătură, să deschidem drumuri noi și să ne îmbogățim din diferențele noastre, într-o lume în plină schimbare.

O dimensiune ecumenică

Ziléos crede în unitatea creștinilor (catolici, protestanți, ortodocși). De aceea mișcarea este deschisă creștinilor din toate confesiunile pentru a trăi în unitate și pentru a construi o lume mai dreaptă și mai fraternă.

O dimensiune inter-religioasă

În întâlnirile unui club, Ziléos, mişcare creştină, primeşte şi tineri care aparţin altor religii. Acest lucru se întâmplă respectând diferenţele, cu dorinţa de a avea un dialog. Ziléos primeşte toţi tinerii care îşi pun întrebări şi care doresc să parcurgă un drum împreună cu alţii. Nimeni nu este judecat, nu încercăm să convertim pe nimeni. Fiecare este respectat pentru ceea ce este. Ziléos caută, atunci când este posibil, să colaboreze și cu mişcări sau asociații care aparţin altor religii.