ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Niciodată răspunsuri gata pregătite ! Vei găsi tot ce poate să te ajute să crezi în tine și să ai încredere. Nu ești singurul sau singura care îți pui asemenea întrebări, vei înainta alături de alții pentru a găsi răspunsurile.

Invitați, specialiști în domeniile lor, îți vor aduce lămuriri și vor vorbi despre valori. Animatorii Ziléos îți vor prezenta punctul de vedere al Evangheliei și îți vor da repere la care să te gândești, prin să găsești puncte de sprijin și să-ți construiești viața.

La Ziléos abordăm subiectul ”Dumnezeu” și multe alte subiecte, întotdeauna respectându-ne unii pe alții. Vei participa la multe activități, te vei distra, îți vei face prieteni, vei împărtăși cu ceilalți despre ceea ce are sens în viața ta. Datorită tuturor acestor lucruri, vei ieși din zona ta de comfort, vei deveni sensibil la prezența celorlalți, vei fi mai responsabil la lumea din jurul tău.
Acest lucru te va pune în mișcare... vei vedea viața cu alți ochi...

Acest nume are rădăcini în greaca veche: zilos (înseamnă zel) și eos (răsărit).
Am putea spune că Ziléos este "zelul răsăritului".

Ne-am inspirat din profetul Isaia, din Biblie, care spune:
«Cei care se încred în Domnul găsesc forțe noi;
își întind aripile precum vulturii,
aleargă fără să se oprească, înaintează fără să obosească.»
Isaia 40, 28-31

Nu! Ziléos îi primește pe toți tinerii care-și pun întrebări și vor să meargă alături de ceilalți. Nu judecăm pe nimeni. Fiecare este respectat pentru ceea ce este și pentru ceea ce crede. Pur și simplu, în cadrul întâlnirilor, în plus față de momentele distractive și de schimburile cu invitații, există însă un timp spiritual, cu o reflecție din Evanghelie legată de tema zilei. Ziléos este o mișcare catolică, iar vocația sa este una ecumenică, ceea ce înseamnă că suntem deschiși spre celelalte confesiuni creștine (protestanți, ortodocși). Dacă ești de altă religie, ești și tu binevenit. Evanghelia este pentru toți.

Este un timp de interioritate și vei vedea că face bine. Vei fi respectat și va fi ocazia de a face descoperiri. Rămâi, dar ești liber să crezi sau să nu crezi.

Participarea la club este liberă, nu trebuie să vii și data viitoare. Sau poți veni doar în tabără. Vei fi însă mai îmbogățit dacă participarea ta are continuitate, mai ales dacă îți vei face prieteni. De asemenea, poate vei avea dorința de a te preocupa de lumea care te înconjoară ca ea să devină mai corectă și mai fraternă. Poți face acest lucru prin Ziléos sau în altă parte: orice este posibil!

Tot ceea ce trăiești aici este luminat de Cuvântul lui Dumnezeu. Poți face legătura dintre viața și credința ta, poți să te rogi și să păstrezi relația cu Dumnezeu. Îți poți împărtăși experiența cu cei care nu cred sau sunt în căutare. Iar dacă dorești, pe lângă cluburi și tabere, poți urma un parcurs de „Aprofundare a credinței creștine” și ore de formare biblică care îți permit să îți îmbogățești cunoștințele.

Sunt adulți sau tineri adulți, apropiați de vârsta ta, respectuoși și încrezători. Sunt acolo să te asculte și sunt deschiși pentru sugestiile tale în organizarea întâlnirilor. Sunt creativi. Ei înșiși trăiesc ceea ce caută să împărtășească. Sunt formați și însoțiți în misiunea lor.

Ziléos este recunoscut ca o mișcare a Bisericii Catolice, cu statutul de asociație privată a credincioșilor. Oriunde se află în misiune, Ziléos se află acolo cu acordul autorităților ecleziale locale și la cererea episcopului local.

În urma dezvăluirilor despre cazurile de pedofilie din cadrul mișcărilor de tineret, Ziléos insistă cu mai mare vigilență asupra modului în care îi alege, îi angajează și îi sprijină pe termen lung pe animatorii săi. Toți trebuie să demonstreze că nu au antecedente penale. Ziléos se angajează să creeze programe de formare și de conștientizare care fac parte din educația continuă și implică toate persoanele (formatori și animatori). Tinerii primiți la Ziléos vor fi, de asemenea, informați cu privire la drepturile lor atunci când participă la întâlnirile asociației. În caz de violență sau abuz sexual împotriva unui minor sau a unei persoane vulnerabile, Ziléos va sesiza imediat autoritățile și va coopera pe deplin cu sistemul de justiție.

Aveţi o întrebare? Nu ezitaţi să ne-o adresați.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.