FORMAREA

Formarea inițială Ziléos

Sesiunea inițială de formare ce explică obiectivele și pedagogia Ziléos este oferită în Quebec, Franța, România și Elveția, având ca obiectiv organizarea cluburilor sau a altor activități Ziléos. Această formare abordează Ministerul Prezenței în preajma tinerilor, atitudinile spirituale pentru a-i asculta pe tinerii din jurul nostru, identitatea, misiunea și principiile de acțiune Ziléos, iar în final, prezentarea programelor și a mijloacelor de animare ale asociației Ziléos. Persoanele care au finalizat formarea inițială Ziléos vor fi însoțiți și sprijiniți în pastorația clubului lor. Animatorii vor beneficia de o formare continuă, realizată prin diferite modalități. În acest sens, informațiile sunt comunicate fiecărei țări sau publicate în secțiunea de știri a site-ului nostru web.

Dacă doriți să participați la curs, contactați-ne la info@zileos.org

Programme des formations

In România


Sesiune de formare online (prin videoconferinţă) împreună cu animatorii din Cluj în datele de 17 februarie, 24 februarie, 3 martie, 10 martie şi 17 martie de la ora 14.00 la 18.30 în Franţa.  De la ora 15.00 la ora 19.30 în Roumânia. 

Contact : Ramona Dragoş : rdragos@zileos.org

Universitatea de vară Ziléos

Va avea loc în cadrul unei videoconferințe din 21 în 23 august 2020

Tema: Cum să fim o Biserică ce iese în întâmpinarea persoanelor?

Trei invitați:

Vineri 21 august – Părintele Gilles Routhier
Sâmbătă 22 august – Părintele Yves Guérette
Duminică 23 august – Părintele François Odinet

PROGRAM, AFIȘ ȘI ÎNSCRIERI

 

Formarea permanentă

Este oferită persoanelor care au studiat deja teologia (cel puțin o licență) și vor să înceapă o colaborare cu Ziléos.

În colaborare cu Facultatea de Teologie și Studii Religioase (FTSR) a Universității Laval din Quebec, Ziléos propune o formare pe o perioadă variabilă adaptată fiecărui participant (în general, de la opt la zece luni), în urma căreia se poate obține o diplomă. Această formare alternează cu o perioadă de activitate pastorală în diferitele misiuni ale organizației Ziléos din Quebec (Ministerul prezenței în preajma tinerilor, cluburi, tabere) și o perioadă de formare universitară la FTSR a Universității Laval. Obiectivul este de a face o analiză din punct de vedere universitar a experiențelor din teren, alături de Ziléos, la nivel pastoral, eclezial, teologic și sociologic.

O diplomă universitară (DU) va fi emisă de Universitatea Laval.

Mai multe discuții sunt în curs de desfășurare cu institute sau facultăți de teologie pentru a propune o formări inițiale sau continue, adaptate animatorilor și formatorilor Ziléos.

Pentru mai multe detalii, luați legătura cu Patrick François (pfrancois@zileos.org).

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.